Cherry Blossom Girl

maandag, februari 27, 2006
Kleine ingrepende verandering
Vandaag vindt zijn 'kleine ingreep' plaats, om het met de woorden van de dierenarts te zeggen. Een kleine ingreep, die toch een ingrijpende verandering veroorzaakt in het doen en laten van mijn kleine Eri. De lieveling der katten, voor mij toch!

Vandaag verliest deze kleine deugniet zijn mannelijkheid. Ogenschijnlijk treurt hij er niet erg om. Ik vertelde het hem net, maar hij nestelde zich rustig in zijn nestje, om daarna zijn slaapje verder te zetten. 'Mijn kleine Eri', zei ik dus. Waarschijnlijk is hij helemaal niet meer zo klein vermits hij vlijtig geniet van zijn puberjaren en enig vrouwelijk volk mee naar huis neemt. En tegenwoordig doet hij dat vooral 's nachts, tot lichte ergernis van mijn oma. Gisterenavond was het 00.00uur toen onze kater zijn slaapnestje kwam opzoeken. Jaja hoor, wij blijven wakker voor de kat... Al hopen we dat het na die kleine ingreep toch anders zal zijn!

Hij heeft ook die onbegrensde energie van een puber, ken je dat wel? Als mens hebben of hadden we op een bepaalde leeftijd ook die onmetelijke energieboosten. Ik genoot daar altijd van, want het gaf me het gevoel een topconditie te hebben. Maar eens die leeftijd van twintig voorbij, dan moet je verdorie stevig werken om die conditie top te houden. Ik vraag me af of die Eri van me rustiger zal worden na het verlies van zijn edele delen (of wat ze ook mogen doen tijdens die kleine ingreep). Ze zeggen dat nogal eens, dat zo'n beestje rustiger wordt 'daarna'. Het zou tof zijn, want wie weet kruipt hij dan ook eens schattig op onze schoot. Nu doet ie dat namelijk nooit. Gaatjes in je broek maken daarentegen kan hij als de beste. Maar ik zie 'm zo graag, ook al is hij één van de meest ondeugende pubers van Hasselt. En ook al plant hij 's nachts eens een poot op mijn wang en woelt hij als een gek, hij is en blijft altijd mijn klein Eri! Maar lief klein mormel van me... Vanaf morgen slaapt er geen echte man meer in mijn bed. Sorry junge...
posted by Cherry Blossom Girl @ 11:23 p.m.   9 comments

donderdag, februari 23, 2006
How can a player change his game?
Voordat je het beseft heb je deelgenomen aan een gevaarlijk spel. Het zou dan handig zijn als je als speler de spelregels kon veranderen, zodat je het verlies kon beperken en het gevaar uit de weg kon gaan. Maar hoe? Hoe moet de speler een spel veranderen? Hij mag het niet. De spelregels hebben tijdens het spel namelijk dezelfde kracht als een wet. Je hoort ze niet te overtreden. Dus als kleine verkenner, luister ik naar de maarschalk. Maar een kleine verkenner kan vechten, wie weet is hij sterker dan de maarschalk. Ooit.
posted by Cherry Blossom Girl @ 10:51 p.m.   6 comments

maandag, februari 20, 2006
Je ne t'adore pas
Vorig jaar moest België noodgedwongen deelnemen aan de hàlve finales van Eurosong. Door de tegenvallende resultaten van de voorbije jaren kon ons landje namelijk niet rechtstreeks in de finale zijn zangtalenten uitschreeuwen. Nuno Resende eindigde in 2005 op de 22ste plaats in die halve finale. Ach, wat jammer. Het is trouwens al twintig jaar geleden dat ons allerliefste Kim (niet degene die gisteren de Proximus Diamond Games Antwerp verloor, maar wel die engelachtige Sandra Kim) als enige Belgische ooit met de eerste plaats ging lopen op het Eurosongfestival.


Vlaanderen adoreert Eurosong ogenschijnlijk want een tv-presentatrice (of was het in een krant, je n'sais plus) declameerde afgelopen weekend met schwung: "Vlaanderen in de ban van Eurosong". Mijn God, waarom? Om ons onbetwistbare talent zal het niet zijn, vermoed ik. Maar om de gekte te versterken schakelde de VRT tijdens de preselecties zelfs drie 'eurojury's' in om de keuze beter te doordenken (lees: om voor de verandering geen grootse afgang te maken in Athene) en het beste liedje (lees: het minst slechte) te weerhouden. Deze internationalisering voerde ook zangeres Kate Ryan tijdens de laatste preselectie door: ze nodigde twee live-zangeressen uit Zweden uit om haar te vergezellen.

Bon, ainsi soit-il, de Vlaamse Kate Ryan zal ons Belgenland op 18 mei - in de halve finale weliswaar - in Athene vertegenwoordigen. Maar sorry Kate, het is maar dat je het weet: "Je ne t'adore pas". Neem het vooral niet persoonlijk, ik ben niet zo in de ban van Eurosong.
posted by Cherry Blossom Girl @ 2:13 p.m.   11 comments

donderdag, februari 16, 2006
Bedenksel
Sta je er wel eens bij stil hoeveel bedenksels een mens per dag heeft? Besef je hoeveel bedenksels jij per dag hebt? En wat soort van bedenksels? Ikzelf stond er eens even bij stil.

Zulke bedenksels gaan bij mij over de meest banale dingen tot de meest hersenbrekende (wat niet zo comfortabel is tijdens de examenperiode) vraagtekens.
Toen ik deze morgen één minuut wakker was, waren er misschien al zestig bedenksels door mijn hoofd geraasd. Een per minuut dus. 'Jakkes, dadelijk gaan blokken', 'Wat doe ik aan?', 'Moet ik ontbijten?', 'Straks nog gaan joggen', 'Oh nee, het regent', 'Oma is al wakker', 'De vergadering van gisterenavond was best gezellig', 'Waar is Eri (mijn kat)?', 'Ik wil nog niet opstaan, het is lekker warm onder de lakens', ...... En ga zo nog maar even door. Herkenbaar? Ik denk dan ook dat een mens verschrikkelijk veel nadenkt en ongeveer 5% (wilde gok) van zijn gedachten daadwerkelijk uitspreekt. Zit ik in mijn luie zetel of wandel ik rustig rond in de stad... Die molen van bedenksels blijft draaien. Maar soms/vaak gaan ze een stukje dieper.

Lezen ze wat ik niet schrijf? Horen ze wat ik niet uitspreek? Zien ze dat wat ik verdoezel? Horen ze wat ik onderhuids uitschreeuw? Zulke bedenksels flashen ook meer dan vaak voorbij. Herkenbaar? En wat doe je daar dan mee?

PS. Met dank aan D. voor het introduceren van het woord 'bedenksels'.
posted by Cherry Blossom Girl @ 1:41 p.m.   8 comments

woensdag, februari 08, 2006
Feel the pressure
Verhofstadt zei enkele weken geleden dat 'meer innovatie' noodzaak is. Wat wou hij hiermee zeggen?
Vlaanderen vergelijkt zich te sterk met Wallonië - waar innovatie dommelt in een winterslaap die al seizoenen aan de gang is -, terwijl het zich eerder moet vergelijken met andere - meer innovatieve - landen van de Europese Unie. Vergeleken met Wallonië is Vlaanderen een topregio, maar vergelijken we Vlaanderen met andere Europese landen, dan is euforie veraf. Verhofstadt is van mening dat de jeugd niet enkel innovatief moet zijn tijdens zijn vakantie in het buitenland, maar dat de jongere in kwestie later ook innovatief moet zijn eens hij/zij aan het werk is. En nee... presteren zoals de huidige generatie doet is niet voldoende, er wordt meer van ons verwacht, lieve medestudenten. Met andere woorden: feel the pressure!

Het magazine Knack publiceerde onlangs een wekelijks dossier: 'België op de sofa'. Psychische problemen allerhande, de evolutie van behandelingen en dergelijke kwamen aan bod. Ik las dat het aantal pyschische problemen zoals depressie steeds toeneemt. Angstaanjagend, toch? En wat me nog meer trof: psychishe problemen komen steeds meer en meer voor bij jongeren. Ik stel me dan de vraag hoe dat komt. Volgens mij leven we in een maatschappij waar alles sneller en beter moet, waar prestatie centraal staat, en bijgevolg stress en druk een plaats gereserveerd hebben in elke bezigheid die we ondernemen. Presteren is de boodschap, want enkel dan kan je mee met de rest. Maar voor velen onder ons is het niet haalbaar om dagelijks te voldoen aan de verwachtingen - die reeds algemeen aanvaard zijn. Dagelijks presteren onder druk, voor iedereen goed doen en daarenboven nog gelukkig zijn ook... Ik vind het volkomen logisch dat niet iedereen hierin slaagt. 'Gewoontjes' is niet meer goed genoeg, 'Perfectie' is standaard geworden om nog geappreciëerd te worden.

In een artikel in The Times las ik dat één op de tien jongeren aan zelfverwonding doet. In HBvL stond dat er zoiets als 'zelfmoordtoerisme' ontstaat... Volgens mij is die druk, dat streven naar perfectie en de prestatiedrang een grote oorzaak. Ik pleit niet voor meer innovatie, mijnheer Verhofstadt. Ik pleit voor een gezonde samenleving waar iedereen mag en kan zijn wie hij is.
posted by Cherry Blossom Girl @ 9:48 p.m.   18 comments

maandag, februari 06, 2006
Zessie stressie weekies
U.DB gaf vandaag het startschot door ons het schriftelijke examen Engels onder de neus te duwen! Zes weken blokgenot gaan we tegemoet. Wie weet is het de laatste officiële examenperiode van mijn leven, misschien volgen er nog hopen. Wat komt, dat komt...

Dat ik naar links ga als iedereen naar rechts gaat, dat wist ik al langer dan vandaag...
Dat ik leef in een omgekeerde wereld, kon ik vandaag weer eens ondervinden. Het is logisch dat men stress heeft alvorens men naar de slachtbank (lees: het lokaal waar je je examen aflegt) gaat... Hoe zit het bij mij? Wel, ik begin te stressen als de marteling (nee mama en papa, zo erg is het niet) achter de rug is! 'Hoe zat het met dat vraagje en hoeveel punten heb ik daar laten liggen...?'.

Ach ja, perfectionist tot in de kist!
posted by Cherry Blossom Girl @ 6:25 p.m.   4 comments

Toujours Toi
Op flinterdun ijs
Schaats ik
Vier seizoenen
Naar jou
posted by Cherry Blossom Girl @ 12:57 p.m.   1 comments

donderdag, februari 02, 2006
Gebeten!
Opstaan lijkt 's morgens haast op automutulatie! Rillend van de kou sleep ik me uit dat warme nestje... Oh, heilig is dat bed van mij. Maar mooi begint de dag als ik een eerste blik naar buiten werp en zie dat de tuin gestreeld werd door een laagje maagdelijke witte vorst en de zon vecht om me te verwarmen. Nu ja, met die vorst en andere winterse toestanden heb ik niet meteen de zaligste ervaringen de laatste tijd. Vorige week ging ik namelijk compleet onderuit met mijn fiets en lag ik in volle glorie languit op de grond :-).
Vandaag was mijn ochtendrit ook niet bepaald veelbelovend. "Seg, vuil trut, ge moogt hier niet met uwe fiets rijen", zei een welgeheumerde vrouw tegen mij, terwijl haar mormel van een hond (of iets soortgelijks) zijn behoefte deed tegen een verkeersbord (een verbodsbord nog wel). De eerste beet van de dag was meteen een feit!

Warme voetbalsokken trok ik deze namiddag aan om een transformatie van teen naar ijsblokje te voorkomen. En hup, juu... naar buiten om mijn 5km te lopen. Gebeten ben ik om de conditie weer omhoog te krijgen. Maar... enkele minuten later werd ik zelf gebeten. Weer door een vrouw met een stralend humeur! In full speed vloog ik langs haar door, geen rekening houdend met wederom een mormel van een hond - deze keer van iets groter kaliber, uitgerust met dreigende ogen en vooral een paar angstaanjagende tanden. Ja hoor, hij had me vast. Maar dit voorval beschouw ik niet als een beet, want het was mevrouw die met haar vampiertanden een beet deed: "Kijk ens uit waar ge loopt, gij stekkebeen". "Ook een beste namiddag voor u", zei ik toen ik me losrukte van dat vierpotige 'troeteldier' :-).

Maar deze keer is het mijn beurt om te bijten. Ik heb namelijk een gedichtenbundel van Herman de Coninck gekocht. Een kanjer van 676 bladzijden. Hm, ik zal zijn woorden proeven en kauwen, herkauwen en verteren. Goed knabbelen is de boodschap. Herman, pas op, ik bijt je in een ontelbaar aantal stukjes!
posted by Cherry Blossom Girl @ 10:04 p.m.   4 comments

woensdag, februari 01, 2006
Zie Ruik Hoor Voel Proef en Koester
De laatste lesweek op school is in stilte geboren en sluipt fluisterend door mijn gedachten. Bijna drie jaren huppel ik al rond door de gangen van onze XIOS. Jaren die gevlogen zijn, binnenkort vervlogen zijn. Daarom geniet ik nog van elke lach die ik zie, elk woord dat ik hoor, ieder gevoel dat me een trilling bezorgt. Ik smeek dat die laatste dagen kruipen en stilstaan op de mooiste momenten...
posted by Cherry Blossom Girl @ 11:39 p.m.   3 comments

© 2006 Cherry Blossom Girl | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
 

Web This Blog
Eef, zonder meer
Name: Cherry Blossom Girl
Home: Limburg, Belgium
About Me: Altijd onderweg op het pad dat het leven is. Dromend en klaarwakker, eenvoudig en gecompliceerd, grommelend en genietend dans ik door de dagen...

See my complete profile

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called Voor blog. Make your own badge here.


Verleden tot heden
Blogburen
Beestenboel